Pregnant lagi anak kedua

Assalamualaikum, saya pregnant anak kedua sedangkan anak pertama baru 9 bulan. Saya belum prepare fizikal & mental. Apa patut saya buat? I need moral support :'( terima kasih

3 Balas

Rilek sis, ank sy pun bru 9 bulan adk dia dh 27w dh. Awal2 takut risau semua ad. Buang je sifat negatif. Paling penting suami kena support banyak. Sy skrg fasa sakit pelvis susah sikit la nk jaga ank, nk dukung tu dgn sakit belakang lg. Nk tknk mmg kena ad support suami tkpun sesiapa la yg dkt kot pjj ke kn. Bak kata mentua sy, alhamdulillah rezeki, ad org punya lama ttc. Jaga kandungan elok2. Masa buka buku pun doktor bising, but then life goes on. Bby dh ad dh pun blh buat ap kn. So be strong, awk blh punya.

11mo ago

thank you 🥺

sebenar nya dah ramai pon yg mcm awak. if xprepare dr awal, awak dan husband awak sepatotnya both sama2 mainkan peranan penting. kalau ambik perancang buat la double triple protection. bila dh ada nyawa dlm rahim awak nak ckp xprepare pon xboleh xguna dah dear. Jadi terus kan kandungan awak. pergi je kk buka buku pink. dpt kn support dr husband awak. sbb benda ni berlaku pon sebab dia juga. minta dia tlg apa yg patot.

firstly, awak kne pndai uruskan emosi & masa.. jge anak sulung, jge kndungn lg..lg2 anak sulung nak dpt kaki memg mkin aktif.. kne pndai la bg mse ble nk rehat ble nk wat keje umah.. yg pentg hsband kne tlg skali.. jgn plak ble dye blek keje, dye ckp dye penat, dye nak rehat.. elok la awak ketuk kepala dye gne senduk..🤣