muntah bby

Assalamualaikum Saya nak tnya, sekarng anak saya dah 21hari.. kenapa ye susu kerap keluar dari hidung dia.. mcm muntah/gumo.. kadang banyak, kadang sikit.. kesian tngk anak, jd mcm xselesa kalau tdo.. saya ad bertnya pd nurse , dia ckp bby kumpul susu, dia xtelan abis tu yg boleh menyebabkan jadi mcm tu.. nurse suggest bila tdo kan bby tinggi kan kepala nya.. saya dah buat ,tp masih lagi jadi mcm tu.. kenapa ye? Ada tak yg pengalaman mcm saya? Apa yg ibu2 buat? Tq

1 Balas

Waalaikummussalam. Lepas menyusukan baby ada sendawakan dia tak ya?