Klu baby 3m batuk & hidung trsumbat korang buat ape?

Da bwk gi kk. Doc kata xde ubat. Dia bg mcm eye mo tu utk titis ke hidung. Da buat mcm xde kurang. Buat masa ni dkt rmh saya sapu chest rub yg ada eucalyptus tu. Da bgtau, doc kata ok bole guna. Selain tu ada? Kadang lps bby bersin saya sedut hingus dia guna penyedut electric tu. Keluar la jgk hingus² dia.. cuma kadang tetap ada bunyi mcm hidung tersumbat tu.. Nk buat apa lg eh? Mcm batuk plak mcm mana nk kurangkan? Sian baby kadang x nyenyak tdo sbb batuk. # baby 3m 7ari

1 Balas

guna sterimer sis. spray dlm hidung. kemudian sedut.

5mo ago

boleh. sy masa dlm pntng baby sesema. sy bawak g klinik pakar kanak2. doctor bagi sterimer. dn doctor demo cara nak guna lg awak😊