Permulaan Makan Bayi 6 Bulan

Assalamualaikum.. Saya nak tanya, untuk permulaan makan bayi 6bulan, perlukah saya tunggu saranan nurse sewaktu checkup 6bulan? Or saya boleh bagi makan pada anak saya sebaik saja anak masuk 6bulan tanpa perlu tunggu hari checkup? Apa makanan terbaik yang saya boleh prepare untuk permulaan anak saya makan ye? Thanks..

1 Balas

Tak perlu tggu checkup..boleh trus bg bila bb 6bln..bg puri2 ja dahulu utk perkenalkan mknn..sikit je dlm 1@2sudu tp krp..bb br nak bljr menelan

4y ago

Maaf mencelah. Air kosong blh bg x bayi awal 6bulan selps bayi makan. Brp sukatann air kosong yer