Minum Banyak Susu

Assalamualaikum. saya nak tanya, tkpa ke anak walaupun dah start makan masih minum susu banyak ? baby 6 bulan. Sebab ada yang kata anak akan kurang menyusu bila dah start makan Macam anak saya biasanya lepas 1 jam makan dia nak susu. Biasa minum dalam 3oz. Waktu malam minum 5oz (8PM, 12AM, 5PM lebih kuranglah). Takpa ke ? Ke sebab dia tak kenyang makanan saya bagi tu ? Saya memang bagi complete meal. Minum susu ibu.

3 Balas

bg sy normal je. mcm sy juga. masa 1st baby dulu start makan. susu kuat minum makan pon sama kuat. air masak pon minum byk. sampai sekarang umur dia dh cecah 2tahun ++. masih kuat susu dn kuat makan😅 2nd baby skrg yg 7bulan skrg ni pon sama mcm abg dia

Waalaikumsalam. It's completely normal. Nothing to worry 😊 Susu masih lagi ikut demand baby. Setiap baby demand susu mereka tak sama.

ok je tu... anak sye da mkn pun still demand susu mcm biasa..