Pandangan anda

Assalamualaikum saya nak tanya saya baru umur 20 first baby dh 6bulan tapi tak de buku pink dan saya blom nikah lagi apa yang saya perlu lakukan saya dijaga oleh pihak lelaki Alhamdulillah pihak lelaki bertangungjawab dan kerja keras untuk halal kan saya selepas bersalin saya takut nak pergi chekup Sebb takut apa apa jadi ..apa yang perlu saya buat dan saya ingin pendapat para ibu ibu sekalian saya tahu saya berdosa sangat sangat tapi x kan saya ingin membuangnya ..saya dan pihak laki bahagia sgt tak sabar nk tunggu kelahiran baby kami pihak laki takpenah lepa tanggungjawab dia ...bila kah saya blh kawin dan bagaimana produser untuk taruh nama baby bin Abdullah atau si bapak? Boleh bagitahu secara teliti lagi ..saya mintak maaf andai soalan saya ini melampaui

3 Balas

Sama kes mcm saya..pihak laki pujuk pergi bt buku pink dan saya pergi jga..alhamdullilah condition baby sihat..saya kena bising dgn nurse sbb p lwat..x pa awk..awk p ja klinik kesihatan trdkat.. mmang rsa malu smua nurse kt kk akan tnya awk..tpi better pergi dri tak..awk cuma perlu bawa bil semasa sja utk sah alamat n ckap ibu tunggal..hope this will help you my dear..let's be strong together for our baby😊

sis pergi jaa buka buku pink dekat kk .. buat nie demi keselamatan & kesihatan bby .. abaikan mulut org terutama nurse2 kt kk .. awal2 mmg diorg bising tp klu sis xpegi kk sis xtau sejauh mana tahap kesihatan sis & bby .. utk urusan perkhawinan & nama anak bole bin/binti nama bapak tue sis rujuk laa yg lebih arif .. ustaz or ustazah .. in sha allah semoga urusan sis dipermudahkan 🤲🏻🙂

bukak buku pink je sbb nnt bersalin kt hospital kerajaan mmg doctor akn mintak ye..nnt kena marah pulak..baik halal kan skrg sbb byk procedures lps bersalin kalau xde hubungan ye..mcm jkm akn tahan baby and kena ada org tua sign agreement as guarantee yg baby akn dijaga baik oleh family..so kalau blh nikah la skrg jgn tangguh2..semoga yg baik2 utk awk.