cara elak mengandung lepas gugur

assalamualaikum saya nak tanya. saya baru lepas gugur 4 hari lepas. ingat lepas ni nak elak dulu dari mengandung, nak bagi rahim betul betul rehat dulu. ada tips tak selain makan ubat birth control? kalau bersama suami, buang luar effective tak? atau pakai kondom?

2 Balas

Effective je buang luar. Kena bagi suami faham la kenapa kena buang luar sekian2. Sy 6bulan+ lps miscarriage baru try mengandung semula, alhamdulillah 1st try terus lekat.

lepas bersama terus bangun cuci2,korek buang. tu cara sy buat. jarak 4tahun