berat badan naik

Assalamualaikum ... Saya nak tanya kalau berat badan mendadak naik 3kg dalam masa 2 minggu adakah normal atau sangkut kencing manis. Dr percepatkan minum air gula pregnant 20week

4 Balas

Macam saya berat badan naik mendadak dalam sebulan last2 kena cek bp selang 2 hari sebanyak 5 kali. Misi kata bila berat badan naik mendadak sangat berisiko untuk dapat hypertension. Now dah stop cek bp sebab saya jaga makan and berat badan masih maintain. Try control portion makan sis.

Bulan lps sye naik 5kg dlm mse sbulan. Nurse suruh dtg cek bp ngn air kncing, alhamdulillah smuanye okk. Ari2 cek gm ngn bp, smua cntekk

saya pun berat naik 3kg dan dipercepatkan minum air gula. alhamdulillah result ok tak sangkut gdm pun. fikir positif je sis

sye bru kne minum air gule minggu leps.20 weeks sebb berat naik 2kg..ni tunggu resultt hrp2 xsngkutt