Buntu 😭😭 😭

Assalamualaikum . Saya nak mintak nasihat dari kawan-kawan . Saya buntu sangat skrg 😭 anak saya nak masuk 10bulan, saya pulak baru dapat tau yang saya mengandung . Org sekeliling taksuka katanya anak saya masih kecil . Tolong jangan kecam saya 😭

15 Balas

tahniah..syukur atas rezekinya..Tak perlu peduli kata2 org sis..yg penting awak & anak sihat..saya kt sini,tgh berusaha nk ada baby ..org selalu bnding2kn...kerana saya agak brisi jd mmg mudah terasa bila org kata...org kurus mudah mngndung..saya hnya mmpu bdiam.& senyap2 bsenam tiap hr utk turunkn berat bdn..tp xmudah ..saya kena brusaha juga.kdg2 down juga tp saya percaya pd rezeki msg2😇

3y ago

Terima kasih atas perkongsian anda sis.😇 Syukur ....Ya ..semoga kedepannya dipermudahkan😇 Baca komen ni..Menguatkan lg semangat saya..Terima kasih sekali atas perkongsiannya😇

tahniah sis....saya anak sulung 4bulan saya dah lekat nombor 2...alhamdulillah diberi kesihatan yang baik buat anak2...set dlm minda jgn dgr cakap org ...sbb org hanya tahu bercakap ..then jaga diri elok2 ..sekarang sy menunggu hari untuk anak yg ketiga. 39minggu 6hari🌹anak tuu rezeki...ada rezeki untuk kita yang Allah aturkan...♥️

3y ago

InsyaAllah sis 🌸🌸🌸 Amiin Amiin Amiin ♥️♥️♥️♥️

tahniah.. jangan risau.. saya pun sama.. anak 1st bersalin czer.. tinggal 1 Bulan je lg nk bersalin ni.. anak sulung saya seronok sangat bila nk dapat adik. tiap Kali nk tidur, dia akan datang cium perut saya. si abang jd berdikari. makan sendiri, buka Pampers dan buang Pampers dlm tong sampah sendiri, tidur sendiri.

3y ago

sis czer juga ya yang sulung ? saya dok risau nurse bising 😩😩😩😩

kita lalui benda sama .. saya pun tengah preggy anak no 2. dan saya tak sedar pun saya tengah preggy sebab period saya tak teratur lepas bersalin anak yang pertama. anak pertama saya bru nak masuk 1 tahun.. perasaan saya pun bercampur baur.. risau,takut ,happy semua ada..

3y ago

betul sis . kena kuat 💪💪💪💪 InsyaAllah ada rezeki yang Allah sediakan untuk anak kedua ni 💪💪

tahniah sis.. Allah turun kan kita bmcm² jenis rezeki.. bsyukur lh slagi Allah BG kita zuriat.. rezeki yg ssh nak cari.. jgn peduli kata org.. smangat lh sis.. jgan stress² ksian bby dlm perut tu.. apa pn berjuang lh UTK bby dl. kandungan tu .

3y ago

Aamiin🎀❤️❤️❤️

Tahniah sis... jgn stress... fikir yg baik2..kita merancang Allah swt yg menentukan... sdah tertulis rezeki..takkan kita hendak menidakkan nya... org tahu beckap..dia tdak merasa... syukur sis..nnti dah tua..ada anak2 sbgai penghibur...

3y ago

kannnn betul tu org tahu bercakap ja . geram kadang-kadang . terima kasih banyak ya sis ♥️♥️♥️♥️ InsyaAllah, doakan saya yaaaa 🌸 semoga Allah permudahkan segala urusan sis ♥️

thniah sis.. tak perlu dgr ape org kata.. rzki kan allah yg bg. kita rancang pon kalau dh kata rzki kita.. dapat juga.. jaga diri dan jaga bby.. jgn stress nnti ank pon ikut stress. mulut org mne boleh tutup.. abaikan je

3y ago

Allah... terima kasih banyak sis ♥️♥️♥️♥️ InsyaAllah, doakan yaaaa 🌸 semoga Allah permudahkan segala urusan sis ♥️

mmg itu la reaksi org sekeliling yg x support kite.. so abaikan ye sis.. teruskan dgn hati yg tenang.. bile anak² da bsr baru org sekeliling rase 'wow untung anak dh bsr'.. 'untung anak ramai'.. mga sis baik² sj ya..

3y ago

insya allah.. aamiin³.. 💗

Elok la ank ke2 jarak dkt..ade kwn yg sulong tu nnt..x perlu dgr ckp org.sy pn mcm tu dulu yg sulong br 6bln dh ngndung lg..kelahiran no2 lg mudah & smpai skrg yg no 2 rapat ngn yg sulong..mcm kembar..

3y ago

alhamdulillah rezeki sis anak ramai 😍😍😍 InsyaAllah, semoga Allah permudahkan segala urusan kita sis 💪💪💪

Alhamdulillah. murah rezeki sis. saya rasa sis kena jauhkan diri dari orang2 yang suka cakap negatif. semoga dipermudahkan segala urusan sis. ☺️

3y ago

kan tulaaa . saya kena jauhkan dari org negatif ni . terima kasih banyak sis ♥️♥️♥️♥️ InsyaAllah, doakan yaaaa 🌸 semoga Allah permudahkan segala urusan sis ♥️