Elok tak makan pedas pregnant?

Ada kawan/ saudara nasihat jangan makan pedas sangat. Tak elok ye utk pregnancy? Boleh share tak pengalaman dan any info related to it? 😊

5 Balas

biasanya org kata tak elok ni sbbnya boleh menyebabkan sakit perut, buasir dll.. sy masa pregnant hantu makan pedas.. kalau x pedas sy jd kurang selera makan.. jdnya makan jugak pedas2 tp bnykkan minum air ya.. around 2 to 3L satu hari.. 😊😊

4y ago

Ohh okay2. Tu lah dua tiga hari ni dok makan pula makanan pedas hehe. Terima kasih

mkn pedas ada setengah ibu mengandung akn menyebabkan asid reflux atau perut sensitif..tapi kalau bdn awak dah biasa dgn mkn pedas sblm mengandung pon, mungkin time mengandung pon tak ada masalah..apa pon mkn secara berpada

4y ago

Baik. Trm kasih ya

kalau ikutkan better kurangkan mknn pedas atau jgn mkn pedas terus....sbb ms preggy ni kita mudah tuk dapat gastrik dan pedih ulu hati... sebelum terjadi baik kita berpada2 semasa mkn 😉✌ #TAPSupermoms

4y ago

Oh baik trm kasih ya

setiap kali sy check up. doc pesan jangan makan pedas². means x elok la. sy pon x makan, tahan je

4y ago

Ohh.. aritu baru buka buku pink. Nt boleh tanya nurse@dr juga. Terima kasih ya :)

bahaya sebenarya