Tidak gemar bersarapan

Hi assalamualaikum , saya jenis yang taksuka bersarapan . Skrg saya pregnant 22minggu . Setiap pagi perut saya akan mengeras , rasa takselesa . Tapi saya pun mmg susah nak ambil sarapan . Kadang2 kesian dekat baby , maybe dia lapar . Boleh bagi nasihat dan semangat utk saya 😢 ?

5 Balas

paksa la diri mkn ikut waktu.. jgn fikir kita jer fikir juga anak sbb anak akan dpt zat dan khasiat dari si ibu.. kesian dia lapar.. 🙂kalau rasa syg dan kesiankan anak mkn lah 😊

klu bole ambil sikit sarapan pg..atleast minum jus atau mkn buah2an utk bg tenaga sbb kita pregnant baby nk khasiat dr mknanan yg kita mkn..slowly cuba ye..

2y ago

buah pun boleh puan. buah kalau makan mudah je nak hadam. kalau puan muntah lepas tu pun InsyaAllah baby sempat dapat zat

tak perlu amik sarapan berat pun awak. makan roti dgn susu pun cukup. asalkan ada makanan diawal pagi. takkan nak biarkan perut rasa tak selesa camtu

waalaikumussalam. sebelum tu sy nak tahu apa yg buatkan awak tak gemar makan sarapan? kurang berselera awal2 pagi ke, takut tak sedap perut ke atau apa?

2y ago

atau mcm yg komen lain ada sebut minum jus buah pun boleh jugak. apple juice ke, orange juice kalau puan rasa x boleh minum susu. perut mengeras awal pagi x boleh dibiarkan tau puan. alas perut sikit utk baby okay. puan boleh

Awak twist minda awak to happy breakfast. Happy breakfast, happy tummy. Yeay 🌻😁