Test Kabur

Assalamualaikum , saya check ni 2hri sebelum lewat period , mcm ni pregnant atau tak ? selepas 2 hri lewat period pun saya buat test lagi skali tetap kabur . Cuma nak confirm kan saya pregnant ke atau just tanda nak period .

Test Kabur
39 Balas

sis pernah alami semasa sis first month tak dtg period,beli preggy test 3 kali. Masa first test line satu jew...then after brapa jam tiba2 line double,second test line still satu juga..third try same thing..one line juga. Last2 sis tak puas hati,direct to clinic scan..tuptup..dpt good news..im having a baby!!! So excited!!

in shaa Allah ada tu sis nanti buat lagi tapi jenis saya suka beli yang strips kt shopee tu sensitivity tinggi sikit, boleh beli banyak boleh celup sesuka hati banyak kali 🙈 jenis casette ni or pen ni saya kurang suka, sebab lambat detect kot 😂😂

Ada tuu ... Awal sgt tu yg kabur lagi .. sy test lewat piriod dah 2minggu pon kabur apatah lagi lewat 2hari 🤣.. apa2 pon awal2 prgnnt ni byk kn brehat .. kurng kn aktiviti lasak utk jaga kndungan ..

Kita sama sis. Sy baru check 3 hari lepas sebab Baru sehari lewat period... Sy test pakai clearblue trus. Alhamdulillah. Positive. Lama plan Sejak thn lepas. Baru skrg lekat. Doakan sy

untuk kepastian saya buat tadi selepas balik kerja , skrg ni saya dah lewat 4 hari period , allhmdulillah makin jelas double line , terima kasih semua sangat membantu

klu nk dtg period, xde tnda double line dkt upt..tp klu smakin hri cek upt, smakij kabur line tu, means myb chemical pregnancy...jd tggu lg 1mggu utk cek upt lg...jdg2 bdan setiap org lain2..

Cuba try upt jenis celup or brand lain. Yg jenis cmni sllu nya bacaan sllu cmni. Kdg tk pregnant pon naik double line sbb dh kene. Strip lg senang yg celup tu. inshaaAllah ada rezeki awak🤗

Haii.. Semua.. Sya last period 12/8..semggu kemudian sya rse bdn xchat.. Xde selera mkn.. Asyik mkn benda² msam je.. 25/8 sya test naik 1 line.. Adakah ia negetif or positive..

4y ago

Ok.. Tq☺️

Nanti sis check lagi dalam 4 hari macam tu first urine maksudnya time subuh macam tu hcg lagi tinggi n nmpk lagi jelas sis cuba test lagi ya nnti

Better tgg lg sebelum test... sebab saya penah test 2 hari lewat.. test blurry.. scan lgsg tak nampak... tgg lewat seminggu... insyaAllah ada