Mengurut

Assalamualaikum, saya baru check,Alhamdulillah +ve. 5 weeks. Sebelum ni pernah rahim jatuh dua kali. Sekarang kerap rasa cramp, sakit pinggang. Boleh ke kalau nak mengurut awal2 kehamilan?

4 Balas

Tahniah, Itu simptom biasa ibu mengandung.. Kalau nk mengurut jgn kacau rahim ya bahaya.. Urutan badan lain2 blh je utk buang angin dan lenguh2. Semoga bertabah sbg ibu.

jangann awak...banyak rest, tidur cukup, jaga makan, jangan angkat benda berat insyaallah semua dlm keadaan baik

Sis masa rahim jatuh tu, sis buat macam mana bg elok balik?

Jgn mengurut, biar je awal tue memang biasa simptom dia