Kulat dalam botol straw

Assalamualaikum & salam sejahtera. Sy just nk share pngalaman sy n utk jd peringatan pd sume. Anak sy setahun sebulan dan dia mngalami cirit birit dan demam.. doc ade ckp mngkin sbb dia ske hisap mainan dll tp setelah sy selidik ini mngkin disebabkan ade kulat dlm straw botol dia.. mngkin Allah nk tnjuk sbb sy lupa nk basuh dlm straw dia.. just basuh dlm botol n luar botol je.. Alhamdulillah dia x prnh demam dan prnh selsema skli je n walaupon dia demam dia ceria dan aktif.. tolg doakan baby sy cpt sihat.. mohon semua para ibu utk check dlm straw botol anak anda sbb mngkin kte akan terlepas pndg bnde yg kte x nmpk..

Kulat dalam botol straw
10 Balas

botol susu ank2 kena basuh & sterilize setiap kali dah guna..nk pegang bancuh air pun tgn kita kena bersih. bab ni mmg agak cerewet sikit tp demi kesihatan ank kena jugak buat..

3y ago

sy mmg buat cmtu utk botol susu anak.. cuma straw botol tu sy x bersihkn dgn berus straw.. silap sy sbb x bli berus straw sbb sy ingt stiap kli gne n basuh da bersih..

saya pun selalu risau kalau biarkan botol straw mcm ni. kulat senang tumbuh dalam tu. jenuh saya sental2. susah betul nak hilang

3y ago

sy botol mcm ni, sy msukkan tisu untk bersihkan...tp memg kena alert la,bru seng tanggal...

boleh crik berus tok straw botol.. ada jual.. insyaallah lps nie akan lbh berjaga2.. ☺️

3y ago

insyaAllah.. 😊

terima kasih atas peringatan puan..semoga anak puan cepat sembuh.. #TAPactiveusers

3y ago

terima kasih puan..

Betul. Kita pun selalu ingatkan suami kalau dia tolong bersihkan botol anak.

3y ago

Btul tu.. kne saling mngingat..

kalau tak keberatan, boleh share tak contoh berus straw yg puan guna 😊

3y ago

rsenye mmg ade jual.. kt tesco pon ade kot.. sy x bli lg.. sy skrg bg anak sy mnum dgn cwn baby..

sy botol mcm ni, sy msukkan tisu untk bersihkan...

3y ago

👍👍👍

kena standby berus straw ni

3y ago

btul tu puan.. sbb kte x nmpk dlm tu.. ble tarik keluar straw tu bru nmpk..

semoga cepat smbuh sayang

3y ago

terima kasih puan.. Alhamdulillah dia da sihat.. 🥰