anak sembelit

salam mommies. sy nak minta suggestion susu yg sesuai utk anak yg sembelit. dah refer doktor n doktor suruh tukar susu. sebelum ni anak minum susu fernleaf full cream. umur anak setahun 3 bulan. #advicepls #firsttimemom

3 Balas

Sis try la pakai similac anak sy pun 1y2m oky xpernah smbelit minum susu tu.. nasi makan 3xsehari alhmdulillah susu tu okay sesuai dengan dia taik elok je xde nmpak dia meneran teruk nak berak.. and for sure air masak and buah mmg makanan dia siang hari..

Anak dah kebih setahun kan? Apa kata bagi makan buah/ sayur yg bagi dia lawas? Minum air kosong secukupnya? Kena pantau apa makanan yg buat dia sembelit?

saya try bagi anak saya frisolac AR alhamdulillah okay terus berak. and saya ikhtiar tasneem. urut pakai minyak dia terus berselerak dia berak😂