Syphilis weak result positif

Assalamualaikum / salam sejahtera , Maaf topik saya sensitif kali ini.. baru ni lepas minum air gula.. saya dimaklumkan bahawa darah saya positif syphilis ..( weak result ) jd saya dh bjumpa doktor..dan doktor tnya sama ada pernah brhubungan dgn org lain / suami kerja apa / suami slalu ad di rumah atau x ..saya trtekan dgn soalan2 ini sebab sgt tidak msuk akal bg saya utk mlakukan pkara sdemikian.. saya juga risau dgn penyakit ni..tp tak ada simptom2 apaa pun pda saya.. kmaluan pun keadaan baik.. jdi boleh saya tau apa lgi punca boleh jd weak positive result ni ? Adakah kalau msa brhubungan dgn suami tiba2 trluka tnpa kita sedar juga bleh mnyebabkan syphilis?

1 Balas

syphilis ni berjangkit melalui darah yang telah dijangkiti. suami dah buat check-up ke?

5mo ago

suami x bt check up lg.. lgypn skrg sy tgh tggu result darah saya.. nty next jmpa doktor lgy.. kalau btul saya ad syphilis suami nk check skali.