Minum air gula

Assalamualaikum... Saja nak luah perasaan sikit... Esok appointment minum air gula.. Dan esok sebenarnya REPEAT minum sebab haritu minum air gula tapi tak tahan & akhirnya termuntah keluar semua.. trauma bab minum air gula dah ni... Esok tak taulah success ke tak tapi harap2 janganla repeat lagi kang tak pasal2 repeat wat kali ke tiga.. Diri ni dah la lemah gemalai, lapar sikit trus pening kepala then mula la rasa nak muntah la apa la.. doakan saya berjaya esok ye.. ?

19 Balas

Pengalaman saya, masa kene minum sbb berat naik mendadak tetibe. Time tu minum then sensorg. Mmg rasa nak pitam. Saya berjalan keluar masuk bilik air. Dgn lapar nya lagi. Nak baring, kerusi penuh pulak mmg taktahan sgt. 2nd minum ada suami temankan, tu pun kene minum tetibe sbb lg sekali berat mendadak naik. Mmg minta sapu belakang jela bg jangan muntah. Maybe sbb dah lapar sgt. Tu yg tak tentu hala tu haha. Tapi alhamdulillah sepanjang ni takde gdm apa semua. Tapi sbb berat naik mendadak je

sis sama mcm sy. first minum mggu lepas muntah lepas sejam minum. pagi tadi repeat minum alhmdulillah berjaya tak muntah. lepas minum air gula better kluar jalan2 sementara tunggu 2 jam amik darah kedua. jgn ddk je kt kk tu. lepas tu bwk berborak dgn sesape inshaaAllah takde rasa loya sgt. haritu sy first minum ddk je kt kk tu. dgn layan kepala pening mmg muntah jawabnye

Aduhai..seram nya..wlpn lama lagi..16/2 ni baru nak kena minom air gula,tp tkt sgt..sbb sy dr sblm prggy smpai skrg prggy,bab air mmg xsuka manis2..kalau makanan okay lagi..sy kat rumah mmg xde minom air2 manis..minom air manis sikit mmg automatik loya..xkira la prggy ke tak mmg cmtu.aduduh..moga sy pn kuat la nt.

Sis nie cara saya minum air gula kalu tidak mau muntah... Bawa air suam sedia2 dari rumah sebab bila minum air gula nnti tidak terlalu terasa gula tu... Dan kalu boleh minum dengan sekali teguk lepas tu Cepat2 minum air suam tapi jangan banyak... Sebab kalu minum banyak itu boleh menyebabkan muntah...

4y ago

Boleh jak sis.... Saya minum air gula lepas tu minum air tapi jangan banyak lah sis setakat menghilang kan rasa manis di tekak jak.....dan keputusan darah tidak terganggu sis....sebab kalu muntah lagi tidak tahu keputusan mcm mana....

Sya mnum air gula tu skali nafas je.. Ingt tk nk muntah, da pegi tndas nk buang air, skali kuar blik air gula tu.. Nasib baik la tk muntah dpan nurse.. Klau muntah dpan nurse msti kne repeat lgi, 😭

4y ago

Mcm kk tempat saya boleh minum air masak sbb nak makan ubat kan. Tapi jangan banyak sgt minum. Mmg time minum air gula. Suami kene banyak support. Dgn lapar lambat makan,dgn minum air gula. Tu belum anak bergolak lg dalam perut 😅

Masa nk minum tuh jgn pkir psl air tu manis ke ape, mse nk mnum tuh skli telan je. Lgpun skjap jekan, pstuh kene kuat skt la sbb kene puasa lg 2jam, cume nk tahu bacaan air gule dlm.bdan kite

minum sekali nafas jee sekali tegup , jgn fikir dlm kepala otak tu nk muntah je.. tutup la hidung. u boleh!!! tahan jeee... saya pun mcm tu mula2. tgok org lain mnum. kite kena kuat

saya minum air gula baru nih bacaan 6 , kali ke 2 bacaan 4 , misi suruh minum sbb rendah... last bacaan 8 geram jer saya... deorg nmg nk kita lekat kecing manis ke apa herrr

Minum skali napas je sis. Saya kena 2x minum sbb firsy time reading tk betul. Mmg saya tarik napas dalam² terus teguk je. 🤣 Jgn pk nk muntah ke x sedap ke.

good luck sis..😊 insha Allah semua ok...set dlm kepala awal2 air gula tu sedap wlpn hakikatnye x begitu sedap..pas mnum jgn layan sgt rase manis2 kt tekak tu..

4y ago

Makasih sis... trauma tau ngn air gula ni... Adeh.. dah set sedap tapi last2 dia nak kluar jugak.. harap esok bjaya la.. tak nak repeat lagi...