nervous ketika ambil BP

Assalamualaikum sahabat,mgkin ada yg mempunyai sejenis mslh seperti saya,bila dipanggil utk check BP,tiba2 dtg perasaan nervous hingga jantung laju,akhirnya bacaan BP mencanak naik.Saya ada alat check BP dirumah,bila ambil dirumah bacaan sgt cantik.misi mtk sy bertenang,tarik nafas tp mmg x membantu..prosedur lain sy ok semasa check utk kehamilan utk BP shj, nervous lain mcm.boleh ke sahabat beri sy nsht/cara utk sy atasi hal ini.terima kasih ye??

1 Balas

Masa saya , bacaan yang first mesti tak okay . Ambil kali kedua baru okay . Sebab nervous sikit dan maybe sebab nak ke meja nurse tu berjalan so jantung laju sikit