leher hitam

hi assalamualaikum, normal ke sy tgh pregnant 25w leher mcm berkerak hitam & muka kusam. sy sgt malu 🥲

13 Balas

u try gosok pelan2 muka u dengan micellar water dan kapas muka. dan gosok sekali leher u. kadang2 kita bila mengandung ni kan, daki dia lain macam pekat dan melepak kat muka. mmg normal patutnya. tp pgalaman i, i gosok dgn micellar water tu macam tak mandi tau hitam kat kapas. geli betul.

11mo ago

try la u. I skg mandi tu kena pakai towel kecik buat gosok badan dengan sabun. busuk la badan lain macam sikit ngndung ni.

sama lh dgn sy.sgl celah2 jd hitam.siap pkej jerawat blkng Bdn plk tuuu . hbis berparut sbb gtl sekali. dh lh leher hitam,blkng Bdn Pon berparut. rs down jgk bila tgok cermin tp ramai ckp hormon skjp je.. xpela kite redha.huhu. hrp hilglh nt Lps bersalin

11mo ago

sama.. da la leher hitam, banyak parut pulak tu. sejak pregnant kulit sensitif sgt kan😭

Sama… leher /ketiak/ fuhhh malu , siap sental .. bila baca ramai kata normal dan akan hilang selepas melahirkan… be positif ,, enjoy our pregnncy journay 😂😂

11mo ago

iye kan awk 😂enjoy jelah 😂😂

Bukan ketiak je sis segala celah mak nenek kemain hitam lagi. Secara saintifiknya memang ada orang yang pregnant dia produce extra melanin. Sabooo jelah

kes saye plk..24w...celah kangkang hitam.bile buang,jd macm daki..pahtu ade lagi..sampai terpikir..mlu nye nanti nk berslin🤣🤣🤣🤣

Normal sebab hormon kita. Sy pun sama cuma muka nampak glow sikit. Cuma leher, bawah lengan semua gelap 🥲

yes sama sis. sy dgn leher hitam ketiak hitam. skrg dalam fasa muka putih leher hitam.hahahah

11mo ago

betul sis😂😂muka saya makin cerah xp leher ,ketiak segala celah hitam🤣🤣mula ii down jugak la.xp apa kan daya

sama sis, ketiak, leher apa lagi celah kangkang. Dh pembawakan baby tak leh lari 😂sabar je la

Aaa sama 😭 malu betul. Dia hitam siap ber line line. Kdg malu dgn suami 😭

sama laa kite.. hitam yg line2 lak tu haihhh.. rase nak nanges tgk 😩😭