Kantung xmembesar tpi smpai skrg xprnah bleeding

Assalamualaikum nk tnya sesiapa ada pngalaman mcm sy, ikutkan pregnant 10w tpi kantung still kosong n xmembesar. 2x dh scan kat klinik swasta masa 8w n 10w tpi saiz kantung still 7w. Dah pergi hospital buat tvs pon still xnmpak jugak janin. Dr declare sy miscarriage sbb kantung mcm dh xcntik tpi sy xprnah bleeding spanjang pregnant. Dr bgi masa 2mggu, kalau xde bleeding 2/10 kna pergi klinik pakar. Nk tnya la biasa kat klinik pakar Dr buat apa, trus cuci rahim ke? Btw ank sy skrg bru 14bln n sy prnah miscarriage masa tahun 2021 (sbb kantung kosong n xmembesar). Tlg jwab ye sesiapa yg tau. #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

tu namanya missed/silent miscarriage.

8mo ago

Haah sy pon pikir mcmtu, skrg ni sy tggu je masa utk kantung kluar sndiri kalau btul bkn rezeki sy