mommy mommy lepas bersalin pernah lalui tak mcm ni .. Ruam merah gatal satu badan selepas bersalin

Assalamualaikum , nk tnya saya tgh berpantang 9 hari .. satu badan keluar ruam merah gatal mcm ni . Ada effect tak kalau kita pam susu dan nk cucuk insulin dekat peha

mommy mommy lepas bersalin pernah lalui tak mcm ni .. Ruam merah gatal satu badan selepas bersalin
6 Balas

Sis normal ke czer? Kalau czer, ada sesetengah orang alah dengan ubat2 yang di cucuk masa czer tu. Saya pun ada tapi tak 1 badan. Kat tangan saja. Ada juga jumpa kes macam sis. Dia refer dr and dr kata mungkin dia ada alah dengan salah 1 ubat yang dr bagi masa czer.

saya ada jgk jd gatal dan naik ruam satu bdn masa pantang. doc kata boleh je bg ank myusu mcm biasa. masa bawa ank g klinik blh jmpa doc ambik ubat gtl dgn sapu

Wasalam. Sy jd mcm ni haritu taktau kenapa tp sy assume sbb minyak yg digunakan campur dgn sauna. Tp sy direct feeding takde masalah pn rsnya. Sy pn czer

Saya pun waktu berpantang kena mcmni. G klinik dr kata ni sebab allergic. Tktahu allergic makanan atau ubat. Dalam 3minggu lebih juga baru sembuh.

Sis dah okay ke? Sy tgh mengalaminya

pernah sis satu bdn kene