Darah apa ni?

Assalamualaikum. Nk tnya, ada tak sape2 ada pgalaman mcm ni: Sy dh 42 hari pantang hari ni. Darah nifas dh tinggal sikit sgt2 sblm ni . Mcm sebesar ibu jari je (masa pantang hari 40) Start semalam (pantang hari ke 41) darah keluar lebih dr sebesar ibu jari . Hari ni (pantang hari ke 42), rasa mcm senggugut, sakit bdn2 smua, g tandas nak cuci pad, tgk byk darah kat pad. Pastu lepas cuci air kencing tu, bgn dr bowl, mengalir laju darah . Bahaya ke? Perlu ke klinik x rasa2? Ada kaitan dgn rengat ke? Sbb google2, ada keluar pasal rengat pulak . Atau tu darah haid? Mak kata maybe salah makan, bentan .

1 Balas

Mengalir laju darah tu fresh blood ke mcm darah haid? lepas dah keluar darah, masih sakit lg ke lega? jika sakit dan keluar darah fresh, segera jumpa doktor. kalau lega, keluar mcm darah haid, kemungkinan rengat. jika resah, dptkan pengesahan dgn doktor, ok

2y ago

Actually darah haid slps nifas setelah nifas kering dlm tempoh 15 hari. Kena colek dlm vagina dgn kapas jika nak tahu nifas kering atau tidak.