darah nifas

ibu ibu , saya harini pantang yang keempat hari . tapi darah nifas saya macam sikit sangat , separuh pad pon tidak . normal ke darah nifas keluar sikit ? risaula pulak sebab baru hari keempat berpantang .

14 Balas

normal kut. saya bersalin czer darah nifas sy x sampai pun separuh pad. Sbb doktor dh keluarkan kan masa kita bersalin. Tambah kalu mcm sy lagi tumpah darah lps bersalin jd dah byk darah keluar

macam sy pon sikit, kejap byk kejap sikit, membazir je beli maternity pad tu, last2 guna pad biasa je, tp kena kerap tukar ya, bg luka cepat baik (kalau normal + jahit)

normal je tuu . slagi msih dlm tempoh 60 hr drh yg klr msih dikira nifass. mcm sy czerr, sbulan jg kluar drh hahaha. tp x bykk. pstu dia stopp sminggu lebih.. lpstu klr blk😂

Normal je tu saya pun tak bnyak mana. Sparuh pad pun tak tp tetap ade je kluar hari2.. ni dah hari ke-20 pun masi ade darah lagi biarpun xbnyak.

sis ada bertungku bertangas tak? saya haritu tak bertangas. tapi perasan kalau saya lepas bertungku, darah keluar lagi lancar dari biasa.

Sy kena mcm ni jgk.. lepastu sy mengurut naik peranakn semua, keluar berketul2.. baru darah tu mcm period biasa..

Saya pun alami benda sama. Czer tp hari ke 5 6 mcm dah kering. Esok saya appointment doc saya nk tanya juga 😅

6mo ago

Ohh sebab saya czer baby first dia keluar banyak juga. second time czer ni mcm sikit sgt, belum seminggu dah kering tu yg pelik takut jadi darah beku. Tp tadi saya dah jumpa O&G scan & yes mmg betul rahim dah clear sbb time operation dah buang semua. Jadi if ada mommies yg masih confused, boleh pergi scan shj hihi

tempoh nifas sedetik minimum, 60hari maksimum.. so normal je la tu

Normal. I pernah bersalin darah nifas seminggu