Pengambilan Asid Folik

assalamualaikum nak tnya pgambilan asid folik masa minum tu kena larut dalam air kah atau makan biji je ? Sbb saya ada terbaca artikel asid folik kena larut dalam air bukan makan dalam biji

2 Balas

telan biji gitu jek sis dgn air, payah nauu nak tggu larut2.. 😂 nnti dia larut la dlm perut..hehe

4y ago

Hahahahhhahaha oky 🤣

Xpernh lak dgr suh larut.. telan je gn air dlm pert nti larut jgk😆

4y ago

Biasa smua telan lau larut kn bgi budk je mkn pil demm sb tkut nk telan.. 😄sy xde lak bc artikel kta suh larut kn.. lgi pn asid folic tu kecik je skli teln je ngam haha😂