susu badan

Assalamualaikum...just nak tnya ni..bagai mna ka cara nak keluar kn susu badan yer..blh tlng sy mcmna nak dpt susu badan keluar..sy pregnant anak ke tiga...17 week dua hari??

1 Balas

Susu badan automatic akan keluar bila awak besalin nanti..macam saya susu saya keluar 28weeks..kadang keluar kadang tidak..lepas bersalin susu saya banyak..awak kena jaga makanan awak..makan makanan yang merangsang susu badan..kat shopee awak boleh cari milk booster..yang saya baru beli tadi mamom gold dan r-rayyaan kurma delima hazel..susu saya mmg banyak tapi kadang2 macam tak cukup untuk anak saya yang dah 6bulan ni sebab saya selalu cheat dah..hehehhehe..pastikan awak ada breastpump..nak murah boleh dapat 2nd hand kat corousell.saya baru juga beli dari sana..seller semua baik2 and peramah..

5y ago

Macam saya mmg kena makan milk booster la...and kena kerap bagi baby minum..maksudnya jangan bagi baby minum susu lain selain susu badan and mostly direct la..so far now anak dah 6bulan saya masih ada susu badan.. milk booster ni lain org lain sis..first2 kalau minum susu mmg meriah susu saya pastu lama2 dah slow..yhen saya try madu..ok juga.. then slow balik..so kena ikut badan masing2 la