Air susu badan

Normal ka 39weeks belum ada air susu badan lagi. Saya risau Nanti anak sya tak dapat minum air susu badan. Apa cara nak bagi air susu badan keluar?

9 Balas

Cuba puan urut2 dikeliling dada tu tp jgnkuat2 sapu perlahan2 sahaja. Sampai ke puting tu . Pastu cuba picit sikit bahagian puting tu utk keluar kn just nk tahu . Sbb saya dulu 7/8 bulan dh ade susu sbb kerap urut2 sambil selawat dan zikir.

Kalau tukang urut sy, dia suruh bersihkan keliling puting areola tu. Guna kapas, titiskan baby oil pada kapas. Lap bersih keliling areola dgn puting tu.. kadang tak kluar tu sebab tersumbat. Cuba mommy try.🤗

nti msa dh brsalin bile nurse serah bby kt sis...trus try bby bgi mnyusu...in shaa Allah susu akan kluar..

Normal sis. Sye pon sama. Masa baby kuar nnti susukan je insyaAllah nnti susu ada

Follow. Nak tau jugak sbb saya 32weeks takde tanda2 nak keluar susu badan lagi

normal la tu , biasanya orang akan buat urut keluarkan susu.

sy mase prgnant xde susu lg..leps je bersalin tros ada susu😁

Normal. Sy hari kelima lepas bersalin baru kluar susu 😉

Normal sis.. Sy masa baby lahir bru kuar susu