bertanyaa ..

Assalamualaikum .. Nak tnya ne .. Klu pregnant 7minggu bleh kah gosok minyak angin di perut .. Sbb slalu rsa mcm masuk angin .. ?

1 Balas

Aiyoo sis, x digalakkan ye pggunaan minyak panas diperut.. beby baru sgt lagi tu.. kalau mngandung ade loya2, kembung perut tu mmg alahan mengandung sis, kebanyakkan ibu2 alami trmasuk sy skrg ni.. 😂 cara nak kurangkan kembung tu, kurangkan makanan berminyakand berlemak, cuba try asam, atau makanan yg sedikit masam2 utk kurangkan loya and kembung, paling penting, jaga waktu makan ye..try and error makanan klu ni prtama kali mngandung.. u can do it!

4y ago

Ok sis . sya xpnh juga letak minyak angin sbb msih was2 .. Klu hidu2 jak minyak angin tu atau gosok2 d kpala bleh kah tu sis .