Makan Makan Bayi 6 Bulan

Assalamualaikum, nak tanya sikit. 25hb ni genap 6bulan umur anak saya tapi esok saya bercadang untuk bg dia makanan pertama dia iaitu bubur kosong. Boleh ke saya awalkan seminggu ? saya guna beras basmathi puspa king

Makan Makan Bayi 6 Bulan
2 Balas

terpulang pd ibu sbnrnya. ada ibu yg berani tp pendapat sy, elok la tunggu bby ngam2 6 bulan jika bby xde masalah berat bdn. tentang pemilihan beras, pun xkisah sbnrnya. ikut budget ibu, mcm rata2 ibu pkai beras sumo sbb mudah masak. tp ank sy tak suka, lebih prefer beras biasa. alhamdulillah dari 6 bulan smpai dh setahun lebih bby ok dan tak memilih .

anak saya start makan 2 minggu awal 🥹🤭