Solid food -bubur kosong

Nk tny, utk baby makan 6 bulan nanti.. makanan pertama adalah bubur kosong kan.. Beras yg kita guna tu boleh tahu beras apa? Beras sama dgn kita atau ada beras yg khas utk baby ya?

3 Balas

mana yg memudahkan awak. boleh pakai beras biasa yg kita makan. boleh bagi beras sumo. boleh bagi beras baby yg sedia ada dkt pasaran tu.

ikut awak, nak bagi beras biasa yg kita makan tuh pun bole, nak bagi beras sumo pun okay.

boleh je sis mana2 beras. :)