BSP

Assalamualaikum . Nak tanya siapa sini pernah buat BSP untuk kawalan kencing manis ? Nak tanya kalau bacaan 7.3 tu tinggu ke ?? Sebab nurse suruh cucuk lepas 2 jam makan tapi tadi saya cucuk lepas sejam lebih tetibe naik 7.3 . Normal ke bacaan tu?

22 Balas

Syarat nk cucuk BSP mesti ckup 2 jam lepas mkn..terlebih sikit masa x pe jgn kurang..7.2 tinggi sis..klo bsp kk sy..awal pg kne bwh 5.3, yg lain2 tu bwh 6.7

4y ago

Haah ye Sama macam saya

Mmg kena tunggu 2 jam baru cucuk,klu sejam lbh mmg tgh tinggi.lepas 2jam biasanya akan turun ckit bacaannya.kawan sy yg keja lab yg ckp cam tu.

Saya harini pun kena buat BSP..3 bacaan saya merah.. Malam baru ok tak lebih 6.7..huhuhu..maka kena pergi KK jumpa doktor.. 😪

Tggi tu...klo sis cucuk lepas 2 jam xjauh beza mgkin dpt tggi jugk dr 6.7..sbb sy pnah experiment..ehhhe...next time cucuk lepas 2jam..

Tinggi Tu sis...😅...saya sekarang dah makan ubat ,2 biji ubat dah sekali Makan, alhamdulillah Hari Tu bsp pagi bacaan 4.8...

Maap bertanya...BSP tu dicucuk macam mana ya? Sebab saya baru nak Kene Sabtu ni..mohon penerangan jika tak keberatan..

4y ago

Ohh ..nurse Ada call Saya suruh datang buat BSP Sabtu ni dekat klinik..tapi dia kata pukul 8 pagi, 10 pagi , 2 petang dan 10 malam..betul ke ? Pukul 10 malam pun ke ?

Tggi to sis...sy lpas 2jam mkn cereal n susu 6.5..terus nurse ckp pasni jgn mkn da cereal too

Klau ada bsp sis mkn skit2 jgn bnyk sgt nti bcaan tnggi...dn bnyk kn mnum air ksong

Saya baru nak start bsp ahad ni..sbb masa minum air gula naik tinggi hu...hu..

Yer tinggi tu. Kalo kat tmpt sy pg xleh lbh 5.3, tgh hr, ptg, mlm x leh lbh 6.7.

4y ago

Kena cek 2 jam lps mkn. Mgkin sis cek awl sgt kut, kn btl2 2 jam