Folic Acid

Hi mummies! Folic acid sebenarnya kena makan sampai kandungan berapa bulan? Doktor ada bgthu blh consume folic acid sampai kandungan 3 bulan sahaja. Tapi ada ramai yang consume sampai melahirkan. Mana yang terbaik mummies? Dan boleh ke makan folic acid brand shaklee? 🥰

1 Balas

3 bulan pertama folic acid shj dh mencukupi. Lepas buka buku di kk, akan ada ujian darah. Berdasarkan result ujian tsebut nurse kk akn bekalkan ubt tmbh darah (jika perlu) yg mana kandungan ubt tsebut dh ada folic acid. Jika ada dpt ubat tsebut, folic acid yg di makan sblm ini xperlu smbung lg. Sbb yg dlm ubat yg di bekalkan dh mencukupi.