Hi mummy semua...

Assalamualaikum nak tanya pada semua. Kalau upt positif dan doc sahkan dah 5w pregnant. Tapi ada turun macam warna coklat tu kenapa ye? Bila baca kata spotting tapi saya turun macam awal period. Risau jugak ni

10 Balas

Sama mcm sy skrg 7w. Sblm ni 2x pregnant kuar spotting coklat. Sekali gugur msa 12weeks, lepas tu pregnant doc terus cucuk proluton dan ubat duphaston utk kuatkn rahim sampai 12weeks. Skrg pun sama tau je pregnant terus pi cucuk kuatkn rahim. Doc ckp sy kurang hormone pregesterone. Hormon tu yg lekatkan baby kt dinding rahim. Sbb tu kena amik suntikan proluton tu utk tmbh hormon progesterone tu.

Sy pernah juga tme 6w, beberapa hari kluar tp sket2 je. pergi hosp utk check, doc ckp threated miscarriage, waktu scan nmpk kantung sj, scan lagi 1 minggu bru nmpk bby, Alhamdulillah. Apa2 pun kena check

pegi jumpa doktor. spotting byk ke sikit ke g je jumpa doktor. kite xtau ade mslh ape. nnti doktor scan. sy awal2 pregnant pun spotting,tgh2 mlm plak tu,terus ajak suami g klinik.

Sy pernah kena masa kandungan sy 5w sampai 8w....tp keluar sikit2...pantau juga dgn klinik sebab risau sebelum ney pernah gugur...n alhamdulillah sekg dah 33w ..baby pon sihat...

Jumpa doc,kalau baby still ok,bedrest,jtn bsama suami lg awal2 ni,jg mkn minum,bykkan berdoa n jgn lupa ckp2 dgn baby walau die kecik xdgr lg..positve selalu!

Klo ade sikit ke banyak ke terus pergi hospital. Nanti cek lebih detail kt sana. Saya baru lepas lalui semua tu and takde rezeki. Semoga baik2 aje ye😇

Jmpa doktor sis. Ada byk kemungkinan mgkin penempelan atau tnda awl keguguran. Doakan semuanya selamat. InsyaAllah 💚

Jumpa doc sis sementara awal lagi

Follow up dgn doctr la

G lah klinik check