perut kembung dan still rase lapar?

Assalamualaikum, nak tanya lah, time mengandung mmg sllu buang angin ea..haha malu plk nak tnya?..perutnya nnty cm sebu(kembung) pastu mesti perut rase tak selesa. Lagi satu kite dah mkn tpy perut still pedih cm lapar balik , nak Kate tak Baca bismillah , dah baca dah tpy still pedih je perut cm x makan agiee..normal ke ???

8 Balas

Yep normal sis lagi besar perut lagi kerap kne .. macam sya dari 20w Smpai 39w ni mmg perut manjang x selesa je kadang dh x tahan Sya sapu minyak yu yi sikit dkt bahagia ulu hati tu ... Pernah tnya doktor dia kata boleh letak minyak tapi bahagian atas sahaja yg dkt ulu hati tu pinggang dan perut jangan itu pun sapu minyak janji rasa berangin ... Lps tu mmg asyik membuang angin + sendawa 😆😊

Sama la sy sis..dah makan nasi nak nasi lagi 😥teruk masuk angin..ada baca kt posting kata nak elakkan angin jgn terlalu banyak ambik bawang merah,kubis,kena bnyk gerak n senaman tangan..sy cuba buat n masuk je malam terus pakai stokin.Alhamdulillah lega

Wa'alaikumussalam.. smua tu normal sis.. awak kna selalu sediakan makanan utk elakkan gastric yg teruk. Sebab kalau slalu dibiarkan lapar boleh sakit smpai ke jantung mcm sya kne than wad. Apa2pun jaga kesihatan sis..

Sya pon sama gak... Lgi teruk da lar mkn pastu bole2 rsa loya mual lar... Cm x slesa ngan rsa mkanan tu law da msuk perut... Mkn x mkn tetap rsa perut x slesa😫...

Waalaikumussalam. Normal sis. Memang akan banyak angin. Kerap lapar lagi normal. Tapi make sure makan banyak kali dlm kuantiti yg sedikit. Senang kena gastrik.

1y ago

sy pon mcmto lepas mkn lpsto rse lapa lg then saket kepale sgt ii kkdg rse nak muntah tp tk bleyh

Sama la mcm sy 15w....perut mcm kembung..gatal2 pla tu...lpas tu tga2 mlm lpr..mcm pencuri masuk dpur

Sis dulu mmg kuat angin sis sama la kt

Sy pn skrg mcm tu