bsp atau glocose

assalamualaikum nak tanya... berapa bacaan normal bsp atau glucose untuk ibu mengandung? sebelum makan bacaan gula 3.9 selepas minum air gula bacaan 5.9 adakah normal atau tak? sebab saya minum air gula menumpang di klinik swasta doctor cakap normal tapi tak tahu kat klinik kk normal atau tak... maaf tak tahu first baby

39 Balas

Hi sis...takpe jangan risau.. normal lah anak first ni nak kena belajar benda baru.. Bacaan sis tu normal je takde kencing manis which is good! Saya rasa procedure sama je mana-mana clinic bacaan normal bsp tu sama takde lain lain. Lepas minum air gula if result bacaan bsp < 7.0 kira normal dah

Rasanya bacaan bso ni sama je kot dekat mana-mana klinik or hospital. Baik kerajaan tau swasta. Tak tau lah ada beza bacaan dekat difeerent places. Yang saya tahu bacaan before kena bawah 5.0 and then after minum air gula tu bawah 7.0. If atas 7.0 lepas minum tu dah di kira kencing manis.

Jangan risau sis. Bacaan awak tu normal je. Saya pun kadang kadang tak pasti bacaan normal bsp ni berapa. Tapi boleh je tanya doc atau nurse masa checking tu. Diaorang akan bagitahu berapa. Tak silap lepas minum air gula kena bawah 7.0. Atas dari tu dah tak normal dah bsp

Saya pun baru lepas terima result minum air gula, kata nurse sebelum minum sepatutnya bawah 5 dan selepas minum bawah 7.8, tu untuk normal.. kalau selepas minum tu 7.8 dan ke atas tu dah dikira ada kencing manis..so result awak tu dah dikira ok x de kencing manis👍

Bacaan bsp sis normal ni so dont worry. And rasanya klinik mana mana pun sama je bacaan untuk bsp normal ni. Tak kisah lah swasta ke kerajaan. Yang penting jangan lepas minum tu cecah &gt; 7.0 ke atas. Tu dah tak normal dah kira ada kencing manis dah tu

Saya pun baru je dapat result minum air gula. Alhamdulillah normal. Syukur sangat..... sebab risau bacaan tinggi sangat... Tapi kalau bacaan awak ni rasanya normal je sebab bawah 7.0. So jangan risau okayy.. Awak takde kencing manis ke apa.. Bacaan nice je

Expert

Alahai sis. Doktor n nurse dekat hospital mana-mana sama je, baik swasta ataupun kerajaan. Kena percayakan orang yang lebih pakar, bagi saya bacaan bsp awak tu normal ja. Tak apa pun bertanya, tapi boleh juga lebihkan membaca dan mendengar nasihat doktor

Semalam saya baru dapat keputusan minum air gula. Syukur saya lepas which is normal lah bacaan bsp saya. Nurse ada cakap kalau lepas minum bacaan bsp you bawah 7.0 di kira normal. So bacaan you ni dikira normal lah so jangan risau. Takde kencing manis.

Bsp normal bawah 7.0 lepas minum air gula and before minum bawah 5.0. Bacaan untuk different klinik tu i tak sure rasanya sama je swasta ke kerajaan dia punya bsp level. but maybe boleh tanya doc or nurse yang in charge masa tu bacaan bsp yang normal