Berat bayi tidak meningkat semasa 4 bulan

Assalamualaikum nak tanya anak saya sekarang dah 4 bulan tapi berat dia tidak meningkat..berat dia masa 3 bulan sama..ank sya kuat minum susu badan tapi susu badan saya tak mencukupi jadi kdng" saya bagi dia susu botol..saya tak tahu apa punca dia mungkin susu formulo ?

2 Balas

Mgkn susu formula x sesuai untuk anak sis. Dan juga mgkn susu badan sis x pekat. Klau nk tambah berat badan baby menyusu badan disarankan pada waktu tgh malam. Sis boleh baca info pasal fore milk & hind milk di google.

cuba amal sup ayam atw susu + kurma dan blender . tmbah air susu jga tu sist...baik bgi susu bdn..sbab susu bdn bgi imun bdn anak mkin kuat