makanan baby

Assalamualaikum n salam sejahtera.. Baby sy 6bln.. Berat 7.8kg.. Full breastfeeding.. Ada cdgan makanan instant utk baby.. Buat permulaan saja.. Sebb nak sekali sekala saja sampai bmi dia okey sikit.. Tq 😊

2 Balas

Boleh makan bubur kosong dulu Puan. jangan mula dengan manisan puree atau seupamanya. tapi terpulang utk diberi pada baby Puan. sebab baby ni deria rasa dia sangat kuat. dalam bubur kosong yang kita makan tawar Tu, baby dapat rasa cukup garam gula lemak2 semuanya.. Kita dah tua, deria pun dah kureng sikit. Takkan dapat rasa deria mcm baby. good luck Puan ❤️

utk permulaan sis kena ajar mkn bubur kosong dulu,bru bubur yg ada rasa. takut baby picky eater

4y ago

sama2 sis🤗