Opk Sentiasa Positif Selepas Keguguran

Assalamualaikum mummys, sy baru lepas keguguran awl bln nie, lepas dh suci tuh sy teruskan ber opk.. Tapi sampai hari nie opk sy sentiasa positif walaupun line tak terang.. Kenapa ya? Musykil sy...

1 Balas

Waalaikumussalam.. opk mmg sentiasa double line tp cuma positive bila dua² line sama terang atau yg T lebih terang drp C

5y ago

Taklah sis.. dia sentiasa double line sbb hormon LH tu mmg sentiasa ada dlm bdn kita sbb nk proses ovum.. cuma bila hari subur & ovum dilepaskan, LH memuncak, tu yg double line sama terang / line T lebih terang..