37weeks 5days,sesak nafas&sakit bahagian bawah

Assalamualaikum mummy2,normal ke ter3 ni tk selesa sngt,sesak nafas&sakit bahgian bawah tu?ni first pregnancy,boleh share tk pengalaman tanda2 bersalin mummy2?

1 Balas

Waalaikumsalam.. Tanda bersalin sy perut mengeras seharian. Esoknya pulak rasa sakit contraction + perut mengeras jgk non stop. Da tak tahan sgt, g hosp cek2 da 1cm terus kena warded 😂 due sy patutnya 25/11 tp baby keluar awal 7/11. So sy bersalin 37w3d. Mumy kena allert tau, tanda bersalin bkn sahaja keluar darah, lendir, pecah ketuban, sakit ari2, rasa nak berak tp bkn. Perut mengeras seharian non stop pun salah satu tanda jgk mcm sy ☺️