Hanya berserah dan tawakal

Assalamualaikum mummy semua,sy cuma nak kongsi sedih di hati.sy sekarang ni hanya mampu berserah dan tawakal harap ada keajaiban dari allah..walaupun sy tau harapan tu mungkin x de atau nipis dan ni merupakan kandungan sy yg ke-4,yg ke 3 sebelum tu x lekat jugak.sy ikutkan period da 12 weeks 3 hari,tapi 15.11 sy pegi spital sbb spotting setitik,doctor scan semua then usia baby baru 6 minggu.sangatlah jauh dari weeks asal.sy Cuba positifkan diri mungkin cycle sy panjang then ovulation lambat.tapi pagi ni..aada keluar spotting coklat banyak dari 15.11 tu.lepas satu jam sy keluar spotting darah sekali dengan lendir darah.sy terus ke hospital.sekarang ni sy hanya berserah dan cuma harap keajaiban dari allah.sy terlalu sayangkan baby dlm perut ni.sy da x sanggup kehilangan lg.doakan sy kuat semua

2 Balas

sabar ya sis..saya pernah laluinya..saya pun sedih mcm sis juga.. saya faham rasa kehilangan tu. saya bersedih masa tu berminggu juga.. nk tau hikmahnya? biasa keguguran dlm 13 minggu pertama terjadi sbb pembentukan janin tak sempurna, ni boleh terjadi kt sesiapa pun. kt org sihat, kt saya, kt org2 terdekat kita, kt doktor2 pakar sekalipun. bila baka yg rosak dari sperm atau telur bergabung, janin tu tak akan menjadi pun.. kalau menjadi sekalipun, mgkin akan lahir dgn kecacatan. sbb tu terjadinya gugur.. Allah maha adil, Dia xkan memberi awk kesusahan tu. selagi tak ada apa2 masalah kesihatan, awk boleh cuba lagi lepas ni. takpa..pulihkan emosi sis dulu. usahakan optimumkan kesihatan ye.. saya doakan, kandungan seterusnya menjadi kandungan yg kuat dan sihat sehingga ke saat kelahiran ❤️ awak tak keseorangan ya..

2y ago

T.kasih kata² semangat.masih lg mengharap perkara ajaib.awk pun gugur mcm sy jugak.sy sorang pun x penah lekat .allah bg sy anak syurga 3 org.harap kali ni allah x amek lg .. tp bg la rezeki kt sy

Allahu 😢sabar ya mummy. Mungkin ada hikmahnya

2y ago

t.kasih awk .. sy masih mengharap😔