Ibu pregnant Kerap kencing, normal ke tak?

Assalamualaikum mummy out there! nak tanya, pernah tak pregnant dah masuk 6 minggu, asyik nak pergi tandas je (kencing)? sbb sebelum sy tahu sy pregnant sy ada asyik kencing je tapi kejap kejap je datang.. ni masuk minggu 6 datang balik kerap kecing ni.. ada solution tak?

18 Balas

klu kencing x puas tu tanda kencing kotor.. tp klu kencing cm biasa tu normal..mmg ibu mengandung kerap kencing.. sy pun kerap kencing.. tu duduk rumah selesa brkain batik, senang nk kencing , xyah kelam kabut sgt..kdg2 time mandi pun bpe kali kencing nk bleh ke siap mandi..😅

Normal je sis. Sy klu dh masuk bilik air msti lama sbb asal cuci je rasa nk kencing lagi 😅. Tmbh2 lepas mkn ubat kan byk minum air..mmg ready jela lps tu masuk bilik air.

Org kata kerap kncing nty ank rambut lebat.. Alhamdulillah.. Bersalin mmng lebat btul rambut ank.. Haha myb ikot papa dy la kot rmbut lebat.. 😊

Normal tu sis...sy setiap mlm pkul 2@3 pagi co firm akn terjaga sbb nk kencing sgt2...mcm ditekan2..kalau tak smp sakit pundi...24week#

Kencing kotor tu menyebabkan kencing x lawas.gi klinik ckp kat doktor keadaan awak.nnti dia akan bg ubt minum utk lawaskn air kencing.

Sgt normal.. Lgi2 diakhir pregnancy.. Sbb baby makin membesar.. Ruang dlm bdn makin sempit.. Pundi kencing pun kene himpit

Sy lps tau pregnant terus kerap kencing. Dulu mana ada bgn mlm nk kencing. Skrg ni tiap2 mlm bangun nk kencing. 10w dah

normal. sy sepanjang pregnant mmg rmh kedua sy dlm bilik air lah sy byk minum air takut ade pape dgn kandungan 😅

Sya pun kerap kncing dri 1st tri hingga 2nd tri..tpi bila kncing rsa skt baik g klinik..tkt kena kncing ktor..

Normal. Saya yg dh 24w ni lagi la, kerap kencing satu kes.. Rasa mcm pundi kencing org tekan lagi la 😨