Waktu bersalin

Assalamualaikum mummies2 semua, sya nak tanya lah..kandungan berapa minggu yee yg betul2 cukup matang untuk bersalin? Sebab ada yg kata 39minggu baru dikira baby matang...tapi ada yg cakap 37 minggu pun baby dah matang dalam perut...saya jadi keliru...saya risau, dan ada yg bgthu, berat baby dalam kandungan normal 3-4 kg..habistu kalau 2.6kg niey anak x normal ke? 🥲 Sedih lah saya...ada yg boleh share? Macam mana yee...saya firstmom..x tahu apa2..kandungan dh makin membesar...saya jadi banyak berpikir..harap mummies2 dapat bantu jawab soalan saya terima kasih yaa

1 Balas

37minggu dah matang. 2.6kg normal. Relax je puan. Apa2 tanya nurse/ doktor dlm bidang O&G ni. Jangan ambil sangat apa yg orang yg bukan ahli dlm bidangnya. Buat semak fikiran. Be cool, elakkan stress. Baby feel you.