waktu tepat

moms.. nak tanya waktu yg dh matang utk bersalin pada usia kandungan brp minggu yee ?

13 Balas

Saya bersalin 37week sbb breech..berat baby 2.4kg.. Alhamdulillah baby sihat tiada masalah apa2..sekarang dah 24hari..baby semakin membesar.. ❤

4y ago

Bersalin czer

37 weeks consider full term, dengan berat min 2.5kg. Less than that, kira premature baby, even 36 weeks 6 days pun

37w pun boleh dah tp kena tengok juga paru2 baby dah matang ke belum . but paling okay 39w.

39 weeks baby dah kira full term sis tp apa² pun ikut baby jugak nk keluar bila.

37w paru2 baby dah matang. Tapi standard orang bersalin 38-40w

Sy bersalin 37w6d, berat baby 3.26kg, bersalin normal ank pertama

4y ago

ehh berat dah week sama dgn ank sy😂😂

Sy 38weeks 2 days.. Tu pun baby dah mkn taik dlm perut

36week 6 hari baby matang

Sy 39weeks4days

37week ke atas