induce

Assalamualaikum momy² gojes.. Sy mom to be first.. Sy nak tanya kalau kita pilih untuk bersalin induce.. Contraction biasanya brp jam ye.. Sy nervous sb doktor ckp anak besar,n kalau xda pilihan mybe sblm ckup cukup due doktor suggest kan utk bersalin induce.. Jdi sy nak tanya pengalaman momy² lain.. Mcm mn rasa pengalaman bersalin induce.. Tq

2 Balas

Induce 2x ganda sakit dari sakit normal sis. Sbb sy anak first induce. Anak kedua sakit normal. Mcm nak tercabut nyawa kena induce. Sy induce 12jam lbh tahan contraction. Anak kedua 3jam je sakit baru beranak.. Tp pengalaman semua x sama kan.. pape pun kita sama² berdoa semoga semua selamat

4y ago

Induce ubat sis

Contraction rasanya ikut org kot berapa lama boleh tahan.. kalau sambil contraction jalan bukak okay lah.. Sy kena 3 jenis induce bukaan dok 4 cm je..start tahan sakit dari 4/5.. 6/5 baru beranak tu pun emergency czer sbb fetal distress