bayi tak berak 2 hari

Assalamualaikum momy smua. Normal ke baby kalau tak berak dua hri. Dri kelmarin sampai hri ni baby sy belum ada berak lg.

2 Balas

Klu baby bf mmg akn jrg berak kdg2 smpai smnggu tdak berak itu pun klu fully bf. Klu cmpur bf & formula jd mcmni la. Melainkan dia tdak sesuai dgn susu formula tu. Texture tahi mcmna? Lembik atau ketul2?

4y ago

Klu tahi baby berketul2 mksudnya ssu formula baby tdak sesuai dgn baby. Er.. Mama klu fully bf ni kena hati2 sikit bab makan sbb apa yg mama mkn baby pun mkn.. kesian baby

Minum formula atau bf?

4y ago

Klu mau tau smada bby ssuai atau tdak dgn susu formula. Boleh tgk texture tahi dan bby boleh sembelit. Klu ketul2 mksudnya susu formula tu tdak ssuai dgn baby.. Texture tahi bby kena lembut selagi tdak makan solid food. Selagi tu la texture tahi bby kena lembik.