journey bf

assalamualaikum hi moms,, siapa kt sini ada pengalaman bf anak sampai 2 tahun🥹 . saya newmom fully housewife & nak bf anak sampai 2 tahun . saya belum pernah cuba botol n pacifier utk baby saya .. baby saya baru 2bulan 12 hari . any tips or nasihat utk susu tak drop 🥹 atau boleh cadangkan milkbooster dari segi pemakanan harian ☺️ memang nk sangat bf anak sampai umur tu . moga Allah permudahkan niat saya🤲🏻

1 Balas

saya 😊 saya hw juga, tapi pump/marmet masa dalam pantang shj. sebab anak kena warded. seterusnya hanya direct feeding sampai 2y. dari segi milkbooster, saya tak ambik apa apa products. tapi tak salah untuk cuba. sebab milkbooster setiap orang berbeza. macam saya cuma amalkan healthy food je. pemakanan seimbang. kadang2 ada juga cheat day makan fast/junkfood. tapi okay je, as long as kita happy. mood pun kena baik, takboleh stress2. orang sekeliling kena ada yang supportive. pastu saya juga banyak membaca di group breastfeeding. baca pengalaman ibu2. kalau nak guna botol & pacifier takde masalah. kena try & error. cari puting yang sesuai. bagi saya the best thing to invest untuk jadi epmom ialah breast pump. makesure size corong sesuai. kena jaga schedule untuk pump susu. ada ibu lebih prefer untuk marmet. ikut atas individu. tapi maaf, saya takde pengalaman berkenaan ni. saya hanya share based on apa yang saya pernah baca. btw dekat TAP ni, ada seorang ibu yang selalu share @ comment berkenaan breastfeeding, nama fatyn nadyra. she's good. 👍🏻 also, kalau awak ada bajet lebih, boleh join class2 penyusuan. banyak benda boleh belajar. sangat berbaloi untuk tambah ilmu. kalau kita dah berniat, Insya-Allah boleh tu awak. semoga dipermudahkan segala urusan ye. 💪🏻🫶🏻