HOUSEWIFE, FULLY DIRECT BF

hi, salam. boleh tanya, utk bby yg direct bf sy housewife, perlu pam jgak kan utk prepare wktu susu drop ? ke mcm mana ? klau perlu, jdual pam utk bby fully direct bf mcm mana ? First mom here ☺️ #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

xperlu pam. susu awak xkn drop kalau awak mmg jaga demand dan supply awak. selagi ada demand(permintaan) which is baby awak directfeeding, selagi tu supply (penghasilan/pengeluaran) susu badan awak akan ada. awak kena tahu bila baby directfeeding dlm masa sama awak pam, pengeluaran susu badan awak akan jadi oversupply. nnt susu yg awak pam tu terbuang mcm tu je sbb xtau arah tujuan susu tu pam utk apa. kalau awak nk pam utk incase buat stok emergency tu boleh. mean awak pam kalau awak perlu tinggal kn baby awak atas urusan kerja. pam masa time awak perlu tinggalkn baby sja. if sentiasa dgn baby xperlu utk pam yea awak☺️

1y ago

Alhamdulillah, terjawab. jelas sgt. terima kasih ya bnyk membantu, bgi pnjelasan terang dan mudah faham. semoga Allah permudahkan sgala urusan awk ✨♥

saya tak pam pun. awal dulu ja pam sbb susu byk . lepas dia start minum susu byk ,mmg takda mcm tuh. lagipun rasanya susu takkan drop kalau kita kerap bagi susu .

1y ago

baikkk, terima kasih sudi kongsi ilmu 😘😘