minuman bergas

Assalamualaikum, hi moms.. Boleh ke ibu pregnant minum minuman bergas?

11 Balas

Seeloknya elakkan la makanan minuman yg tak elok utk kesihatan ni..amalkan makan mnum yg berkhasiat masa pregnant utk kebaikan baby n kita jgk sbb masa pregnant ni la kdg2 mcm2 penyakit yg sblm ni xde tba2 ada pulak. Air gas2 ni x elok sis..klu x pregnant pun x elok mnum air2 cmtu..ada stgh org jenis yg x tahan tu trs keguguran..ada yg ok..depends.

Tak boleh banyak, dan tak digalakkan..sekadar nak rasa boleh kot.. Gula tinggi, takut si ibu kne kencing manis, si anak diabetes..

Pernah sekali minum time pregnant tapi sikit je, the rest bagi kat husband. Tak berani nak minum banyak.

Kekadang teringin, teguk jugak sekali dua..heheh

Kalau bole xye minum. Minum susu je lh sis. 😊

Saya Tak berani. Takut Tak kuat baby

Minum berpada2. Setakat merasa je.

setakat rasa ckit ...bleh kot...

Seeloknya tak payah sis..☺️

Blh je tp jgn LA melampau.