Krim Apa Bagus?

Assalamualaikum mommy.. Nak tanya krim apa bagus untuk kelengkang budak melecet..anak sy asik berak2 je sampai melecet kelengkang dia..

8 Balas

Pakai Drapolene cream.. Tube dia warna pink.. N nak bagi baby rasa selelsa boleh sapu bedak berubat Pureen yg label warna merah tu selepas sapuan drapolene cream tu.. Anak² sy 2 org smua sy pkaikn cream n sapu bedak ni masa baby dulu..

Anak saya pakai sebamed alhamdulilah ok ja.. Kalau merah2 letak terus ok ikut sis la banyak ja brand yg ada cuma kita kena pilih ikut kesesuaian anak ada anak orang pakai terus ok tapi anak kita pakai tak ok ikut budak jugak

So far vaseline,QV cream, Sudocream pon ok. Setiap kali tukar pampers sapu tebal ckit supaya kulit anak x pedih kalau basah kencing or berak.Kena kerap tuka pampers jgn biar basah lama tempat melecet 😇.Moga bermanfaat

Try shaklee herbal blend, boleh gak try beli econazine dkt farmasi. If xok jugak dptkan nasihat doktor mommy.

Sy guna sudocream..mmg elok..

Sy pakai vaseline baby jk

Sudocream

Sudocrem atau Bepanthen

4y ago

Saya pki minyak masak je... Sbb saya ada alahan cream so saya treat anak saya pun takut ada alahan cream... Cuma make sure la jgn pki kan lampin lama sgt... Klu sblm ni 3 jam ke atas pun boleh kan... Masa sakit ni cuba buat 3 jam dah tukar... Dan basuh pki air bersih keringkan do not apply powder kat area situ.... Jgn lbih2 lagi baby kita girl... Janji bersih n kering cukup... Klu pattern pki pampers mahal mcm drypers pants n mommy poko so utk sementara ni pki je yg biasa mcm pet pet ke onwards ke...