Darah nifas

Hi mommies nak tanya, sy dah hari yang ke 36 berpantang. Dekat seminggu sy dah stop keluar apa2 cairan. Tapi harini keluar cairan darah warna merah pekat. Kenapa ya ? Risau pula. Sbb warna diaa betul2 merah pekat. Bimbang pulak pasal jahitan yang dekat dalam tu.

2 Balas

ia normal puan bila alami nifas..kekdg keluar lendir2 yg byk..kmudian darah...kena bykkn brgerak supaya nifas dpt kluar dgn lancar or amalkan bertungku bg cptkn kecutkn rahim selagi rahim blum kecut spnuhnya akan alami mcmni(ttg di katakan rahim belum kecut spnuhnya tu...info ni sy dpt dr doc pnh rawat sy dlu bgtw knp kita alami mcmni).. .paling kejap nifas 1 hari 1 mlm .atau 44hari..paling lm nifas 60hari....mg dpmudahkan segalanya aamiin

Darah nifas saya x stop tapi dia sikit² kaler coklat² camtu..pastu tiba² 3hari lepas keluar darah merah mcm period tu..pagi td check dh back to coklat²..normal ke??darah merah tu period ke?sy pantang hari ke 40

3mo ago

Sama laa, tapi sy punya dah stop seminggu cuma keputihan sikit2 jee haritu. Tiba2 keluar macam darah period, ni dah hari yg ketiga.