perut nmpk kecik

Assalamualaikum mommy2 smue... Sy da 27 week tp baby bump sy nmpk kcik adekah itu nomal mungkin ke nti apabile brsalin bbhy kuar kecil

58 Balas

Samelah .. org cakap sebab anak first betul2 tak nampak .. dah 7 bulan nie .. bru nampk comel2 jer perut .. nak kate tak larat ke ape .. rase boleh berlari lagi .. turun naik tangga org kate nampk biase nampak mcm normal. Menari2 lompat2 boleh lagi .. tapi takut terkeluar pulak budak .. nak ikut hindustan menari sikit2 jer . Tggu 38 week baru senaman betul2 . Sekarang takut walaupun badan xde rase ape2 . Macm biase jer .. sejak tahu pregnant smpai skrg xde alahan , xde penat , xde org kate tak larat mengandung ke ape .. kate org2 tua mudah sbb ank gegirl 😅

Normal jee.. Sy 34 week.. Td g giant ada security tegur "pregnant ke? Berapa bulan?" Bila sy ckp 8 bulan.. Dia terkejut sbb perut kecik jee.. Dia ckp kalau dr belakang x nampak langsung pregnant 😅 tp pg2 td sy dah scan.. Alhamdulillah bby sihat.. Berat pun dh 2.4kg.. Kepala bby pun kat bawah dah.. Air ketuban ok, uri ok.. Hope semuanya baik2.. Aminn..

Pregnant 7 bulan org xpercaya sy mengandung... Last2 37week5day keluar seketui 3.1kg.. alhamdulillah 6 bln dh umur dia. Kalau doc scan semua ok insyaAllah semua ok.. Sy dulu pun mula rasa down sbb perut xnmpak, org sekeliling pun mmg tgok smcm bila bgtau pregnt dh 7bulan.. tanya doctor knp, doc jwb normal lah tu.. awak xde lemak blebihan 😅😅

Perut saya ketika mengandung kecil biar pun sedikit boroi atau buncit tapi bila nak bersalin baru nampak sedikit perut. Alhamdullilah anak normal, sihat dan cukup berat badannya. Bila scan perut nanti, doktor dan misi akan beritahu keadaan ibu mengandung dan anak dalam kandungan itu bagaimana.

sama laa , 6 bulan org xprsan pun preggy.. tp mak sy ckp, kecik xpe . jgn baby bsr2 sgt, kang jenuh nak teran 😂 ..ramai tegur kecik sy senyum je.. bsar ni pun mengah nak naik tangga, klau besar2 kene dukung kot nk naik tangga .. yg penting baby sihat walafiat.. aktif je tendang ibu dia..

Oklah tu perut kecik,tak susah2 nak flatkan semula lps bersln😁.sy anak dah nak masuk 8 setakat ni lps bersln senang perut kempis blk sb bila preggy perut kecik,tp anak2 sy semua keluar 3.5 kg++,plg besar 4.3 kg sb overdue sminggu..its ok asalkan bby dlm perut membesar dgn sihat..

4y ago

Haah puan,normal

Normal kot, sy 30w pun xnampak perut. Nampak mcm buncit kenyang mkn je. doc tak komen apa pun, tp nurse sendiri cakap tak nampak mcm kamu pregnant. tp Alhamdulillah so far cek semua ok. 32w nanti baru nak check details. harap² baby sihat.

Normal je perut kecik sis... Saya pegnan sblm ni pun perut saya xnmpk sampai 32 week... Tp bila baby kluar berat dia 3.75kg... Semua nurse tekejut ... Siap bisik2 td tgk perut dia kecik jer...😅 janji sis mkn mknan yg berkhasiat yer 💗

Kadang perut mommy kecik tp baby dlm perut ok ikot ptumbesarannya.mommy jgn risau k.selagi doc xd ckp pape,its ok perut kecik.kakak sy anak da 7 pun perut kecik,tp baby lahir elok je.x kecik pun.smua nk 3kg lahir

Saya 39weeks orang ingat baru 6bulan pregnant. Check up baby Alhamdulilah ok semua so no worries. Sebab ada orang jenis perut nampak ada tak nampak. Cuma saya suka at least terpelihara aurat 😁